Pediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu Hospital

Esplugues de Llobregat
Architectes
PINEARQ
Adresse
Pg. de Sant Joan de Déu, 2, 08950 Esplugues de Llobregat
Année
2020
Équipe
Alberto de Pineda, Roberto Cortés, Carla Romagosa, Begoña Rodríguez, Jenicá Craiu, Alexandra Demetriu

The new Paediatric Cancer Center in Sant Joan de Déu hospital is set at the northwest border of the city, on one of the main arterial roads and with its back to the mountain which limits Barcelona. The centre occupies the existing teaching building; for this project the present arrangement and layout are changed, using the gradient to provide more height, unifying the façade and providing a passageway to connect with the main hospital building.

The renovation and extension are being done in stages. The external cladding is maintained and supplemented with a ventilated façade in the extended areas. The change is emphasised by extending the windows and with vertical elements for protection from the sun.

Projets liés

  • Mirror Gallery
    AD ARCHITECTURE
  • Fahrradparkhaus Mainz
    SCHOYERER ARCHITEKTEN_SYRA
  • Umbau Australienhaus Zoo Zürich
    L3P Architekten ETH FH SIA AG
  • 青籁养生上海湖滨道门店
    朱周空间设计
  • cube berlin
    iGuzzini

Magazine

Autres projets de PINEARQ

Hospital Beatriz Angelo
Loures, Portugal
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers
Doctor Moisès Broggi Hospital
Sant Joan Despí
Barcelona Biomedical Research Park
Barcelona
QuirónSalud Madrid University Hospital
Pozuelo de Alarcón