Lagares Showroom

Girona
Designer d'illuminazione
Artec Studio
Sede
Girona
Anno
2009
Cliente
Lagares Producciones de Disseny S.L.
Team
ARCHITECT - RCR Arquitecte, PHOTO - ©Hisao Suzuki

When shadow becomes an essential

The lighting concept was to treat the background as part of the object. The shadow becomes an essential element of the object, the same way that, in a Japanese Zen garden, the rocks, moss, and sand or gravel join together in a single, unified space. The overall effect is one of peace and elegant simplicity, as well as beauty. The lighting design creates a composition of light and shadow; the components are the object on display, its shadow, and the way the light touches the floor. A line of lights attached to the ceiling and halogen lamps of very narrow beam illuminate each object from above, creating a shadow directly below it on the floor.

Shadows are neatly ordered, reinforcing the visual sense of levitation introduced by supporting the toilets with tensioned steel threads.

Progetti collegati

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Rivista

Altri progetti di Artec Studio

Tevilah
México City, Mexico
Manacar Tower Facade
México City, México
De Krook Library
Bélgica, Belgio
New Perelada Winery
Girona
Enigma
Barcelona, Spain