Bar Nou

Barcelona
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Bild © Jose Hevia
Zeichnung © MAIO
Zeichnung © MAIO
Architekten
MAIO
Adresse
Ronda Universitat, 13, 08007 Barcelona
Jahr
2015

The refurbishment of the existing space, located near the center of Barcelona, demanded the creation of a new and easily recognizable spatial identity. To that end, a new vaulted ceiling system was created in order to provide domesticity while keeping a continuous perception of space. The system can be extended, reduced or repeated in other locations without losing its identity. The ceiling vaults are extended up to the front line of the façade and intersect the windows and the walls in a free way. Thus, the encounter of the vaults with the preexistence is made visible through the windows, which render visible the section of the interior space and its domestic atmosphere. On the access facade the timber frame of the ceiling is shown in order to make clear its non structural nature and strengthen its scenographic nature.

Dazugehörige Projekte

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Magazin

Andere Projekte von MAIO

Exhibition display
BARCELONA
MAIO Studio
Barcelona