© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula
© Adrià Goula

"La Nau" Industrial Building Renovation for Cultural Equipment

 Volver a la lista de Proyectos
Dirección
Carrer Arquímedes 8, 08210 Barberà del Vallès
Año
2020
Coste
100.000 - 1 millón
Pisos
1 - 5 pisos
Cliente
AMB - ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA, AJUNTAMENT DE BARBERÀ DEL VALLÈS
Equipo
Col.laboradors Arquitectura: Laura Bigas - Amàlia Casals - Josep. M Cubí - Ester Serradell (arquitectes), Col.laboradors Estructura: DSM Arquitectes - Samuel Molist (arquitecte), Col.laboradors Instal.lacions: Teyle - Técnica y Legalización SLP, Arquitectura Tècnica: Bernat Ros (arquitecte tècnic), Col.laboradors Amidaments i Pressupost: Control y Gestión de Obras y Proyectos SLP - Àngel Gil - Joan Just Caro (arquitectes tècnics), Constructor: UTE Connecta Barberà (Voltes Connecta SLU-Voltes SLU)

The "Nau", a young and creative space in Barberà del Vallès, is the result of the internal reform of an industrial warehouse, which has been transformed into a cultural centre. The space promotes artistic creation and diffusion activities, concerts, and recreational and training activities for young people.

The proposal uses the elements of the original warehouse as an indoor space, well-lit, multipur-pose and the first protective skin of large dimensions, ideal for hosting multiple activities, and cre-ates a second and smaller box that hosts those specific activities that need thermal and acoustic insulation such as workshops and training sessions.

The warehouse structure keeps its initial condition, with the trace of paintings and finishes of pre-vious reforms. The gap between the entrance and the ground floor of the building allows for the creation of a large hall as a balcony over the rest of the space, which can be used for different purposes and activities.

The new box built inside from a metal structure and whip tank walls is shown with a new facade on this great interior bouyard.

Otros proyectos de Meritxell Inaraja i Genís

Restauración de las Murallas de Vic
Vic
Archivo Histórico Comarcal de La Ribera del Ebro
Móra d'Ebre
Archivo Histórico Comarcal Del Garraf
Vilanova i la Geltrú
Rehabilitación de la Antigua Fábrica de la Moneda 'La Seca' para Espadio Escénico Brossa
Barcelona
La Seca - 2
Barcelona
Restauración del Castell de la Tossa de Montbui
Santa Margarida de Montbui