Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital

Granollers
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Arquitectos
PINEARQ
Endereço
Avda. Francesc Ribes, s/n, 08402 Granollers
Ano
2010
Equipa
Alberto de Pineda, Juan García, Pedro Pombinho, Gerardo Solera

This complex is located in an urban consolidation zone of Granollers, a municipality to the northeast of Barcelona. The action is for extension of a listed historic building in the modernist style.

The new volume is adapted to the gradient of the site, with semi-basement areas. The project solves the problem of poor communications between the existing pavilions, with patios created to connect all the departments. The façade of the new part is planned to be neutral to enhance the value of the historic building.

Projetos relacionados

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Sophienterrassen
    WES LandschaftsArchitektur
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur

Revista

Outros projetos por PINEARQ

Hospital Beatriz Angelo
Loures, Portugal
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia
Doctor Moisès Broggi Hospital
Sant Joan Despí
Barcelona Biomedical Research Park
Barcelona
QuirónSalud Madrid University Hospital
Pozuelo de Alarcón
Anti-Doping Laboratory in Doha
Doha, Qatar