MAIO Studio

Barcelona
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Photo © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Picture © Jose Hevia
Drawing © MAIO
Drawing © MAIO
Drawing © MAIO
Arquitectos
MAIO
Endereço
C/Bruniquer 23, 08012 Barcelona
Ano
2012
Custo
0 - 100K
Pisos
1-5 Stories

The project involves the conversion of a space that formerly housed a washing place into an open studio for professionals from different fields of architecture and design. The existing 40-meter long building was a continuous space, with variable sections and extremely poor lighting. Hence, the proposal focuses on the opening of a patio, literally conceived as an outer room, to improve the interior lighting. This outer room divides the 40 meters of the initial space into two areas. The front area is open to the street and left empty to accommodate activities related to the public, such as meetings, events, exhibitions … – while the rear side houses a long table and is intended as the main workspace. Two tables are the core elements of the project and allow that all the activity takes place around them and also the apparition of unexpected synergies among its users. In fact, these tables have been designed as generators of community. The two tables have been specially designed for the refurbished space (see drawings) and their formalization responds to the different activities of both areas. In the front part, meetings, discussions, make table stands to be minimally invasive with those who sit around. The rear table, 12.5 meters long, has been manufactured as a single uninterrupted piece that allows users to sit along and share their work and experiences directly. The new patio has been designed as a room which allows to develop many of the activities in the exterior, as well as activities not directly concerning work, such as barbecues or paellas, which again deal with the notion of community and sharing experiences.

Projetos relacionados

  • Projektwettbewerb Campus Motel NTB
    FELIX PARTNER Architektur und Design
  • Volksschule Maria Grün
    BERKTOLD WEBER Architekten
  • Stereokitchen
    Paul Kaloustian Architect
  • Cyprus New Museum
    Paul Kaloustian Architect
  • Bürobegrünung ERZ Entsorgung + Recycling, Zürich
    Hydroplant

Revista

Outros projetos por MAIO

Exhibition display
BARCELONA
Bar Nou
Barcelona