Escalera Umbral

Ribes de Freser
Photo © @adriagoula
Photo © @adriagoula
Photo © @adriagoula
Photo © @adriagoula
Drawing © @comaspont
Drawing © @comaspont
Arquitectos
Comas-Pont Arquitectes
Localização
Ventaiola 2, Veïnat Ribesaltas, 17534 Ribes de Freser
Ano
2020
Calculist
Manuel arguijo
Carpenter
Segi Martinez

Connect the house with the lower floor, that was the initial corder.

We placed the staircase outside the house, open to the landscape vieurs, and enlarged its landing to tur nit into an entrance gallery. A threshold that transforms the way of accessing the house. It has no definite use but the opportunities seem multiple ... it may be the makeshift office during the pandemic, or a place where the children build a scalextric. Someone can practice yoga with the morning sun or be the meeting place for family members.

The lightness contrasts to the existing massif. The warm interior light welcomes you. The landscape floods the interior space, filtered by slats or framed in the staircase, so when you go up or down, the vision is distracted.

Projetos relacionados

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressiver Reinraumausbau
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Revista

Outros projetos por Comas-Pont Arquitectes

Marta Mata School
Barberà del Vallès
Furriols Building
Vic
Urbanization of Historical Downtown
Ripoll
House in forest
Muntanyola
Absences
Sevilla