Apartment Glòries

Barcelona
Photo © Marcela Grassi
Drawing © sbA
Drawing © sbA
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Drawing © sbA
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Drawing © sbA
Arquitectos
sandy brunner Architecture
Localização
Barcelona
Ano
2019
Cliente
Private
Equipa
Sandy Brunner, Maria Puebla Escola

The apartment to be renovated, built at the beginning of the 20th century in Barcelona, was based on a classical layout with small, dark rooms. The challenge of the project was to transform these small spaces into generous, quality spaces without losing the historic charm and making the most of the 60 m2 surface area.

All the interior walls are demolished and the furniture fulfills the double function of spatial organiser and programme. In the sleeping are, the cabinets do not reach the ceiling, emphasising the sensation of spaciousness and allowing the visual relationship between spaces. To make the most of the space in the rooms, the wardrobe doors are facing the corridor, reinterpreting the classic corridor, turning it into also a dressing room.

The narrowness of the original floor is resolved with the introduction of a compact piece in the access area of the apartment: the cube. This volume contains the bathroom, part of the kitchen, a work area, the laundry room and storage space. The roof of the cube becomes a viewpoint. From there, you have a clean view of the entire apartment.

The demolition of the interior walls leave footprints on the floor pavement, incorporating strips of new hydraulic mosaic that dialogue with the old hydraulic one. The colour concept of the project is based on the original colours found on the walls.

Projetos relacionados

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Revista

Outros projetos por sandy brunner Architecture

Apartment Eixample
Barcelona
Penthouse Sarria
Barcelona
House in Sitges II
Sitges
Apartment Ciutat Vella
Barcelona
Apartment Barceloneta
Barcelona