Surgical Block and ICU. Vall d'Hebron Hospital

Vall d'Hebron
写真 © Francisco Villaescusa
写真 © Francisco Villaescusa
写真 © Francisco Villaescusa
写真 © Francisco Villaescusa
建築家
AHEAD Barcelona Healthcare Architecture
場所
Vall d'Hebron
2010
クライエント
Servei Català de la Salut

This is a unique project in the General Hospital building. The design comes from the need to rationalize and bring together the different surgical and post-operation recovery areas. By doing this the transfer of patients is improved and the crossed patient & public circulations is solved. We decided to develop two medical and one technical plan above the back wings of the existing building. This was because of the lack of space within the Medical Campus and the functional necessity to connect the new surgical and ICU areas with hospitalizations areas. The structural design concept is to avoid the workloads onto the old building, using it only as a bracing core. According to this, the new floors lean on uncovered large span girders built on top of exterior pillars. The new floors hang on large girders by steel pillars, like a kind of bridge construction. In order to avoid collisions with public circulations, a new 10-floored vertical core is located in one of the central courtyards, connecting all the in-patient and emergency areas with the new surgical and ICU block.

関連したプロジェクト

  • Gebäudeadaptierungen Rathausbereich - Zwentendorf
    maul-architekten zt gmbh
  • FON - Wohnbau und Kindergarten Fontanastraße
    GERNER GERNER PLUS
  • GOLD - Wohnbau Goldberg
    GERNER GERNER PLUS
  • BENE - Wohnbau Benedikt
    GERNER GERNER PLUS
  • PUCH - Wohnbau Puchsbaumgasse
    GERNER GERNER PLUS

Magazine

AHEAD Barcelona Healthcare Architecture によるその他のプロジェクト

Renovations at Sant Joan de Déu Hospital
Barcelona
Extension of the Sant Joan de Déu Hospital of Manresa
Manresa
New VHIR Building Vall d'Hebron
Vall d'Hebron
PAU II Healthcare Centre
Alacant
Extension and Renovation of the Bassa d’Alcoi Health Centre
Bassa d’Alcoi