Hospital Beatriz Angelo

Loures, Portugal
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Foto © FERNANDO GUERRA
Architetti
PINEARQ
Indirizzo
Avenida Carlos Teixeira, 514, 2674-514 Loures, Portugal
Anno
2011
Team
Alberto de Pineda, Miguel Saraiva, Paula Pestana, Luis Barros, José Olagüe

The new hospital at Loures, a municipality to the north of Lisbon, is located in a growing part of this city. The building is in two rectangular bodies, related by means of a sequence of internal patios, perpendicularly interlinked by three volumes. The main entrance is marked by a large covered plaza with the pedestrian routes in the area.

The layout of the hospital with respect to its surroundings responds to a search for the best views to the outside and for protection against noise for the neighbours. The interior is laid out with independent entrances for the different types of users and functions.

Progetti collegati

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Rivista

Altri progetti di PINEARQ

Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia
Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital
Granollers
Doctor Moisès Broggi Hospital
Sant Joan Despí
Barcelona Biomedical Research Park
Barcelona
QuirónSalud Madrid University Hospital
Pozuelo de Alarcón
Anti-Doping Laboratory in Doha
Doha, Qatar