Banc Sabadell Company Hub

Valencia
Architetti
Mateo Arquitectura
Sede
Valencia
Anno
2019
Landscaping
Manel Colominas
Facilities engineering
ICA
Acustics
Ivana Rossell
Signage
Mario eskenazi
Photographs
Aldo Amoretti
Furnishings and fittings
Graó

Banc Sabadell Company HUB is an experimental space designed as a meeting point and nexus of communication in the business world.

In its different areas, with all the latest technological advances, companies are accompanied through all the stages of consultancy, training and inspiration based on success stories to meet their future challenges.

A flexible space where companies, irrespective of size or sector, find resources for development and where networking is organically promoted.

“A space for meeting and communication.

Light, transparency, indoor nature, with the city outside.

Light control, sound control. Acoustics in the common base of the cladding and its formal expression.

Returning once again to the detail.

Active technology: large communication screens, glass that changes its conditions of transparency at will.”

Josep Lluís Mateo, October 2019

GUIDED VISIT
Through large windows, the space opens up to its surroundings, the city.

When we cross the threshold of Banc Sabadell Company HUB we enter an open space, with no physical barriers to interfere in interactions.

Designed to encourage communication for companies of any size and sector, with the bank and among themselves, the flexible space is organised for networking.

Its 1,000 m2 are designed to generate conversations at different levels: queries with quick answers; specific ones, about knowledge and training; and inspiring ones, for professional growth.

Left, the reception desk and technology corner. A space for consultations and information.

Right, the open-plan space clad with Alicante marble projects the light that is drawn inside though the large windows. The high tables and stools make for smooth relations.

A slight change of level takes us to the Forum.

In this stretch, where we walk alongside the passers-by, we are accompanied by a natural garden that acts as a filter between inside and out. Urban nature.

The Forum is a space for innovation, for growth. Designed to mould to the needs of each event, workshop or conference, it is a tool at the service of companies where the users have total control over the space.

Its transparent glass walls, direct visual contact with the exterior, become opaque as required by the user.

Beyond the Forum, we move into the more private areas, isolated from the external flow of the HUB:

Coworking rooms where users can go to work or organise meetings.

Specific consultation area.

Meeting rooms equipped with the latest technologies.

The work area, isolated from external distractions.

And the coffee corner, where spontaneous interactions take place.

The restrooms, technically sophisticated to maintain the apparent simplicity in the finishes.

https://www.mateo-arquitectura.com/projects/banc-sabadell-company-hub/

Progetti collegati

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Rivista

Altri progetti di Mateo Arquitectura

Housing Complex in Heerhugowaard
Heerhugowaard, Paesi Bassi
ESMA École Supérieure des Métiers Artistiques and student accommodation
Montpellier, Francia
Banc Sabadell Welcome Hub
Barcelona
Remodelling of the Ninot Market
Barcelona
Dwellings in Toulouse
Toulouse, Francia