Collage Building

Barcelona
Photo © Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
© Jose Hevia
Photo © Jose Hevia
Architectes
Vidal Tomás Arquitectes
Adresse
Carrer del Comte d'Urgell, 08036 Barcelona
Année
2012
Coût
1 million - 100 millions
Étages
5-20 étages

The Collage Building – Cultural centre Teresa Pàmies – is an architecture of proximity, connected with the urban landscape and the social necessities of Barcelona.

The project works as a  vertical  city organized by horizontal layers, each one related with the others through perforations and voids. The building groups different facilities: a nursery, a young centre, a library, a community centre  and an auditorium.

This five programs need a close relation with the outside but they have to share the same ground floor. This becomes a social place, permeable and active which connects the surrounding city with the building and the public garden in the block interior.  

The result is a collage of different parts, a sequential promenade of urban episodes.

Projets liés

  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+
  • Bar House
    GLUCK+
  • Bronx Preparatory Charter School, Bronx
    GLUCK+

Magazine

Autres projets de Vidal Tomás Arquitectes

Exhibition Mies van der Rohe Award 2015
Barcelona
Casa Alegre
Sant Josep, Ibiza