CFv01 House

Sitges
Photo © Jon Tugores
Photo © Jordi Bernadó
Photo © Jordi Bernadó
Photo © Jordi Bernadó
Photo © Jordi Bernadó
Photo © Jon Tugores
Photo © Jordi Bernadó
Photo © Jordi Bernadó
Photo © Jon Tugores
Dessin © JT+A
Architectes
Jon Tugores + Architects
Adresse
Carrer Corts d'Aragó, 08870 Sitges
Année
2007
Details

Owners: Family Corbera - Fauria
Location: Sitges, Barcelona
Program: Housing
Surface: +500 m2
Cost: 1.3 M €

Team
Basic: Joan Anguita [ architect ]
Studio JT: Enrique Soriano, Belen Torres, Sergio Rodriguez, Helena Torres, Santi Mañero
Facilities: Arcadi Bobes & Antoni Tribó
Photo: Jordi Bernadó + Jon Tugores

House in which we proposed a U-shape lying on it’s side facing the descending slope, to open the house to the Mediterranean and creating a very private rear area at the back of the house. Customers, she a Judge and him an aeronautical engineer, participated with us in a more than credible environmental attitude. We proposed a series of actions to fulfil their wishes regarding eco-desires.



  • Main structure: the structural concrete, where we added 20,000 protected native flora seeds so that once the building became dismemberment after many years, it would become an act of vital regeneration.


  • Ventilated facades designed digitally.


  • Collection and re-cycling of all waters.


  • Cooling air and structure from the subsoil.


  • Capturing electricity and preheating water, due to solar energy.


  • Automation via Bluetooth.


  • Anti-intrusion via a cloud of micro-waves.

Projets liés

  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab
  • Stockwell-Rodríguez Residence
    Belmont Freeman Architects

Magazine

Autres projets de Jon Tugores + Architects

Shadow House
Abrera
To-De House
Sant Pere de Ribes
EEC Church
Castelldefels
OMEGA-ZETA Tree
Barcelona
Leitat I+D Headquarters
Terrassa