Apartment Glòries

Barcelona
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Photo © Marcela Grassi
Dessin © sbA
Dessin © sbA
Dessin © sbA
Dessin © sbA
Architectes
sandy brunner Architecture
Lieu
Barcelona
Année
2019
Client
Private
Équipe
Sandy Brunner, Maria Puebla

The apartment to be renovated, built at the beginning of the 20th century in Barcelona, was based on a classical layout with small, dark rooms. The challenge of the project was to transform these small spaces into generous, quality spaces without losing the historic charm and making the most of the 60 m2 surface area.

All the interior walls are demolished and the furniture fulfills the double function of spatial organiser and programme. In the sleeping are, the cabinets do not reach the ceiling, emphasising the sensation of spaciousness and allowing the visual relationship between spaces. To make the most of the space in the rooms, the wardrobe doors are facing the corridor, reinterpreting the classic corridor, turning it into also a dressing room.

The narrowness of the original floor is resolved with the introduction of a compact piece in the access area of the apartment: the cube. This volume contains the bathroom, part of the kitchen, a work area, the laundry room and storage space. The roof of the cube becomes a viewpoint. From there, you have a clean view of the entire apartment.

The demolition of the interior walls leave footprints on the floor pavement, incorporating strips of new hydraulic mosaic that dialogue with the old hydraulic one. The colour concept of the project is based on the original colours found on the walls.

Projets liés

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Autres projets de sandy brunner Architecture

Cage Gallery + Coworking
Barcelona
Súper Coffee & Food
Barcelona
Apartment Ciutat Vella
Barcelona
Office Weirather Wenzel & Partner
Barcelona
Two houses Begur
Begur
Office Red Bull
Barcelona