Bell–Lloc Winery

Palamós, Girona
View of the interior of the winery toward the tasting room. The slats allow air, light and rain to enter and create ever changing shadows
Foto © Hisao Suzuki
 
 
From the forest, the valley extends towards the sea. The vineyards cover the cellar and the folded roof protects the laboratory and the walkways.
Foto © Hisao Suzuki
 
 
One of the laboratories of the winery. The folded metallic roof with the inclined walls creates a large window with views toward the forest.
Foto © Hisao Suzuki
 
 
A view to the exterior walkway that connects with laboratories and work areas on one side, and the wine cellar on the other. Here, visitors are able to contemplate the scenery of the forest.
Foto © Hisao Suzuki
 
 
Arquitectos
RCR Arquitectes
Ciudad
Palamós, Girona
Año
2007

Cellars for private wine production and tasting are located between the vineyards and the woods,and designed in such a way that part of it is underground, thus creating a union where landscape and buildings become one. A promenade is defined by tilted recycled steel sheets with slits between them to allow natural light to penetrate. Visitors descend into the underground world of wine where there are large recycled steel vats, suspended barrels and bottles in racks. There is also a chapel at the foot of the slope and a small auditorium.

This is an experience for all the senses. The silence can be “heard”, the aroma of the wine can be perceived, the strength of the materials and the changes in temperature can be felt, the minimal light and shadows are experienced. Finally, there is the tasting of the wines. The winery’s unusual appearance is the result of its spatial geometry and the materials – recycled steel and stone – which embrace visitors and carry them to a concealed world where they can feel and taste a different time.