68 social housing units in [email protected]

Barcelona
Foto © Adria Goula
Foto © Adria Goula
Foto © Adria Goula
Foto © Adria Goula
Foto © Adria Goula
Foto © Adria Goula
Arquitectos
BAAS arquitectura
Ubicación
Barcelona
Año
2015

The building stands in a strange location, in a courtyard at the centre of a city block in the [email protected] district with no direct access to the street.

This awkward volume created by planning, with one 11-storey section and another six floors high, is nuanced by the strategic crushing of the corners where it joins the surrounding buildings.

It is built of black brick, which contrasts with the building?s technological surroundings, and has long windows that give the apartments plenty of light and exceptional views for such small spaces.

The project consists of one 7-storey block and one 11-storey block housing 68 apartments of 70m2 each. The design suggests an open central services area.

Proyectos relacionados

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Otros proyectos de BAAS arquitectura

SS house
Majorica
Progrés-Raval Health Centre Badalona
Badalona
Law Courts Sant Boi de Llobregat
Sant Boi de Llobregat
Faculty of Radio and Television Katowice
Katowice, Poland
Alta Diagonal Office Building
Barcelona
Barcelona Museum of History at the Oliva Artés Factory
Barcelona