Renovation and Extension of Granollers Asylum Hospital

Granollers
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Photo © FERNANDO GUERRA
Architects
PINEARQ
Address
Avda. Francesc Ribes, s/n, 08402 Granollers
Year
2010
Team
Alberto de Pineda, Juan García, Pedro Pombinho, Gerardo Solera

This complex is located in an urban consolidation zone of Granollers, a municipality to the northeast of Barcelona. The action is for extension of a listed historic building in the modernist style.

The new volume is adapted to the gradient of the site, with semi-basement areas. The project solves the problem of poor communications between the existing pavilions, with patios created to connect all the departments. The façade of the new part is planned to be neutral to enhance the value of the historic building.

Related Projects

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Office Building Theurl
    ATP architects engineers
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

Other Projects by PINEARQ

New Children's Hospital and Maternity Building of Hospital Santo Tomas
Panama City, Panama
Residence for the Elderly in Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú
Building for Severe Mental Disorders in Martí i Julià Hospital Park
Salt
Outpatient Building in Hospital del Mar
Barcelona
Marina Salud Hospital in Dénia
Dénia