Social Housing for Young People

 Zurück zur Projektliste
Standort
Montgat
Kosten
1 Mio. – 100 Mio.
Stockwerke
5–20 Stockwerke

We had made three visits before we began designing. A mere exercise of symbiosis to perceive the place as a design ingredient, not as a sterile support information. Visual fragrances, focused on; the ocean, the topography, the street, park, sports center, floral scent, the other built unites… a wide range of parameters to be 'used' with the requirements of public housing, regulations, social knowledge of this office and a dose of self ego.

With a width of 18 meters, we chose the option of two parallel bars separated by a patio. To achieve and enhance a traditional scheme; patio+stair-case, the stair-case is hidden from the patio views. The eco-project attitudes are related to projective consistency and use of materials. Ventilation and natural lighting in all rooms of the house, even in the parking lot.

We had worked with three types 1, 2 and 3 rooms with a wet scheem-stripe/facilities near and parallel to the patio stripe and a second stripe that could be considered an open space where the rest of the epicurean program comes ... [sleep, love, eating, reading  TV, internet ... ]. In the outside-exterior facades Mediterranean light is combined with a white micro-grain, with the most abstract possible openings that make up a facade of multiple readings depending on where you look. Large openings in living rooms and standard on the other, playing with the inter-pillar space. In the interior-exterior facades sift through the courtyard color: green, given the conditions that studies of colorimetry gives this color...

Andere Projekte von Jon Tugores + Architects

Shadow House
Abrera
Leitat I+D Headquarters
Terrassa
Masia Freixa V3.0 Food Laboratory + Restaurant by Chef Carles Tejedor
Terrassa
OMEGA-ZETA Tree
Barcelona
TOP FLY International Aviation Academy
Sabadell
CFv01 House
Sitges