The Vialia Vigo Center

Vigo
Architects
L35
Any
2020
Preu
Ocult
Pisos
1-5 pisos

The Vigo-Urzaiz AVE Railway Station project seeks to modernize the cities urban structure with a design that will harmoniously blend its railway and shopping center in the vicinity

The interior is conceived as a continuous space in which the building's uses will blend seamlessly together. The two shopping levels are laid out along a linear gallery connected by three communication hubs, two at the east (open plaza) and west (railway plaza), and a spacious atrium at the center. The latter will connect the shopping mall to the train boarding area, a functional space that will house ticketing, passenger information, self-luggage lockers, cafeteria, VIP room, etc. leading up to the train platform. Accessible from the Rua Norte and offering views of the estuary, the roof is designed as a large landscaped public square, housing restaurants, entertainment venues and shows, as well as large skylights to provide natural lighting for the building.

Projectes relacionats

  • Passerelle, Raststätte Werdenberg
    Walter Bieler AG
  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects

Revista

Altres projectes per L35

Aqua Multiespacio
Valencia
Europa Tower
Barcelona
Eurobuilding Hotel
Madrid
Centre Caixa
Barcelona
Extension of Vélizy 2
Vélizy-Villacoublay, France
Vitam´Parc
Neydens, France